Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 38
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Biała kiełbasa w sosie korzennym z imbirem...

Pyszne potrawy nie tylko na świąteczny stół. Wyszukane pomysły, najlepsze przepisy

Biała kiełbasa w sosie korzennym z imbirem


Składniki:
5 białych kiełbas cienkich ( parzonych )
2 cebule
1 łyżka miodu
1 płaska łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
1 gałązka rozmarynu
1 łyżka utartego korzennego piernika ( bez polewy)
5-6 plasterków świeżego imbiru
2 goździki
1 liść laurowy
4 jagody jałowca
1,5 łyżki masła
2 łyżki oleju ( z pestek winogron, ryżowy lub słonecznikowy)
sól
1/2 szklanki bulionu warzywnego

Przygotowanie
Utrzeć miód z pieprzem , szczyptą soli , szczyptą piernika, pół łyżki oleju i natrzeć pastą pocięte na kawałki kiełbaski. Odstawić na 15 minut.
Na patelni rozgrzać pozostały olej i podsmażyć na nim rozmaryn, imbir , goździki , rozgniecione jagody jałowca i liść laurowy.
Zdjąć przyprawy z patelni.
Wrzucić kiełbaski i obrumienić ze wszystkich stron.
Dołożyć pokrojoną w piórka cebulę i smażyć aż zrobi się złota.
Dołożyć masło i resztę piernika- podlać bulionem warzywnym. Dusić 15 minut.
Doprawić do smaku.

**źródło:

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com

Zobacz również

Bieruń: groził żonie, że ją zabije. Siekierą uszkodził samochody

Bieruń: groził żonie, że ją zabije. Siekierą uszkodził samochody

Pilnujesz budżetu? Nie zgadniesz, ile kosztują te czerwcowe loty i wycieczki

Pilnujesz budżetu? Nie zgadniesz, ile kosztują te czerwcowe loty i wycieczki

Polecamy

Nie uwierzysz, co zrobiła ta turystka! „Kozica górska”. TOPR-owcy łapią się za głowy!

Nie uwierzysz, co zrobiła ta turystka! „Kozica górska”. TOPR-owcy łapią się za głowy!

Żółta woda w Bałtyku. Czy to już sinice? Jest powód do obaw? Wyjaśniamy

Żółta woda w Bałtyku. Czy to już sinice? Jest powód do obaw? Wyjaśniamy

Niebezpiecznego starca możesz spotkać wszędzie. Uważaj na niego, bo jest toksyczny!

Niebezpiecznego starca możesz spotkać wszędzie. Uważaj na niego, bo jest toksyczny!