3 z 8
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![- Przede wszystkim, należy uważnie czytać etykiety na...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/50/9a/65534154372f0_o_large.jpg)
fot. Urszula Łobaczewska / Kurier Poranny/ Polska Press
Zepsuty miód? Czy to w ogóle jest możliwe? Są dwa sygnały, które wskazują, że coś jest z nim nie tak
Czytaj etykiety
- Przede wszystkim, należy uważnie czytać etykiety na słoikach. Sygnałem do zapalenia się czerwonej lampki powinien być napis „Mieszanka miodów pochodząca z UE i spoza UE”. Jest bardzo prawdopodobne, że taki miód jest wymieszany z innym „miodem” np. chińskim, który obok prawdziwego nawet nie stał i jest zwyczajnie syropem ryżowym, kukurydzianym albo glukozowo-fruktozowym – wyjaśnia Iga z Miodów Podlasia.